התקשרו אלינו: 03-7444577

מומחים לייצוג נפגעי תאונות דרכים מאז 2006, גם פגיעה קלה עשויה לזכות בפיצוי של אלפי שקלים

נזקי גוף בתאונות דרכים

עברת תאונת דרכים? הגעת למקום הנכון.  הנסיון המוצלח ורב השנים שלנו בטיפול באלפי לקוחות יאפשר לך להיות חזק מול חזקים ולהוביל את התיק שלך לזכייה בפיצוי מקסימלי.  

שכר הטרחה משולם על ידי חברת הביטוח בסוף ההליך.  כל שנדרש כעת ממך:

התקשר/י לטלפון 03-7444577 – בשיחה הטלפונית תקבל/י את כל המידע הדרוש לך על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה עבורך.

 

סיפורי הצלחה

לקוחות ממליצים

אף שתאונות הדרכים בישראל נפוצות, אנשים רבים אינם מודעים לזכויותיהם לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו להם לאור מעורבות בתאונה. פיצוי כספי גבוה, גם אם הנפגע היה אשם בתאונה!! ככלל,  אם אדם היה מעורב בתאונת דרכים ופנה לטיפול רפואי בעקבות התאונה, הוא יהיה זכאי לרוב לפיצוי כספי גבוה, אשר עשוי לנוע בין אלפי שקלים לעשרות אלפי שקלים ואף יותר, לאור הנזקים הפיזיים שנגרמו לו, ולעתים אף הנזקים הנפשיים. גם אם הנהג הפוגע לא היה אשם לגמרי, הנפגע יהיה זכאי לפיצוי באם נגרמו לו נזקי גוף. חשוב לדעת כי פיצוי זה נולד ברפורמה משנת 1975, אז נחקק חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה. חוק הפיצויים מבטיח שכל נפגע מתאונות דרכים יפוצה, ללא קשר לאשמתו או התרשלותו. הרפורמה המרכזית בחוק היא הטלת חובת ביטוח על כל נהג (מה שאנו מכנים – ביטוח חובה) ובכך – קביעת אחריות מוחלטת של הנהג כלפי הנזקים של כל מי שעשוי להיפגע מרכבו, כולל הוא עצמו, במקרה של תאונה עצמית.   עד לרפורמה של שנת 1975, תחום הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים היה כפוף לדיני הנזיקין המסורתיים, כך שעל מנת לקבל פיצוי היה צורך להוכיח כי הצד הפוגע התרשל. היום כאמור, זה לא כך, וכל נפגע תאונות דרכים זכאי לפיצוי, גם אם הוא עצמו היה אשם בתאונה, באם הוא יראה כי הוא נפגע וניזוק.

כיצד נקבע גובה הפיצוי?

שיעור הפיצוי בגין נזקי גוף הנובעים מתאונות דרכים מושפע ממידת הפגיעה, קיומה של נכות רפואית כתוצאה מהפגיעה, ומידת ההשפעה של נכות זו על תפקודו של הנפגע בחייו המקצועיים והאישיים. על כך נוספים משתנים אישיים כגון גיל הנפגע, רמת השתכרותו לפני התאונה ולאחריה, מצבו הנפשי לאור התאונה, בני משפחה התלויים בו וכיוצא באלו.

חשיבות איש המקצוע לצידכם

ההשפעה המשמעותית ביותר על גובה הפיצוי היא מידת המומחיות והניסיון של איש המקצוע המלווה אתכם בתביעה. חשוב מאוד להיצמד לעורך דין מומחה בתחום נזקי הגוף והועדות הרפואיות, מן הסיבה הפשוטה שעורך דין מומחה, בשונה מנציגי חברות למימוש זכויות רפואיות, הוא בעל סמכויות ייחודיות לייצג אתכם ולמלא את מקומכם, במצבים בהם אתם תשמחו מאוד כי יש מישהו לצידכם היכול להשמיע את קולכם. בל נשכח כי מדובר בתהליכים מסורבלים, מתישים, רצופי בירוקרטיה, חוסר הגיון ופעמים רבות חוסר אונים, הגוזלים זמן וכסף רבים, ולכן דמות חזקה, מנוסה וברת סמכא העומדת לצידכם, והיודעת בדיוק מה הצעדים הנכונים הבאים, מה הבדיקות הנדרשות, ומה להציג בוועדות הרפואיות השונות, היא לעתים קרובות כל ההבדל. הגבלת שכר הטרחה על פי החוק. חשוב מאוד לדעת כי קיימת מגבלה בחוק על שכר הטרחה של עורך הדין המלווה אתכם בתביעה של נזקי גוף כתוצאה מתאונות דרכים. קודם כל, שכר הטרחה אינו משולם מלכתחילה, אלא מחושב כאחוז מתוך הפיצוי שהתקבל לבסוף, להלן:
  1. אם הפיצוי התקבל בפשרה לפני שהוגשה התביעה, אז שכר טרחתו של עורך הדין הוא 8% (לפני מע"מ). 
  2. אם הפיצוי התקבל בפשרה לאחר שהוגשה תביעה, אז שכר טרחתו של עורך הדין הוא 11% (לפני מע"מ). 
  3. אם הפיצוי נפסק על ידי בית המשפט, אז שכר טרחתו של עורך הדין הוא 13% (לפני מע"מ).
*שכר טרחת עורך הדין משולם על ידי חברת ביטוח החובה ומתווסף לפיצוי. כמו כן מוחזרת אגרת בית משפט במידה ושולמה.

מה עוד כדאי לדעת?

התיישנות. אם הנפגע בתאונת דרכים  הוא אדם כשיר מעל גיל 18 (בגיר), ניתן לקבל את הפיצוי עד שבע שנים מיום התאונה. אם מדובר בקטין (מתחת לגיל 18), הוא יוכל להגיש תביעה לפיצוי עד הגיעו לגיל 25. פרמיית הביטוח. שיעורה של פרמיית ביטוח החובה היא אחידה וקבועה לכלל הרכבים המבוטחים, והיא אינה מתייקרת לאור כך שהתביעה הופעלה. זאת בשונה מתביעות בגין נזקי רכוש לרכב, שם מופעל הביטוח המקיף, המוביל לרוב להתייקרות של פרמיית הביטוח וגובה ההשתתפות העצמית בשנה לאחר מכן. 

מאמרים בנושא

שינוי גודל גופנים
ניגודיות

לקביעת פגישת ייעוץ